sâmbătă, iunie 28, 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Comuna este situata la 35 km de Sibiu, pe un platou submontan (900 m altitudine), pe DJ Saliste - Poiana Sibiului - Jina sau Dobârca - Poiana Sibiului, ambele derivând din DN Sibiu – Sebes-Alba. Relieful este deluros si muntos fiind strabatut de apele paraielor Valea Vlasinilor si Valea Arinii si de numeroase alte mici paraie care cresc sau scad in debit in functie de anotimp/umiditate.
Este una dintre cele mai pitoresti asezari din Marginime, o zona deosebit de bogata in traditii pastoresti. Marginimea Sibiului cuprinde alte sate precum: Boita, Sadu, Rau Sadului, Talmaciu, Talmacel, Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Orlat, Fantanele, Sibiel, Vale, Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului si Jina, fiecare cu specificul si farmecul ei care merita explorate.
In Poiana Sibiului si-a avut sediul Uniunea oierilor din intreaga tara. Pastreaza nealterate portul si datinile populare. Pe vremea lui Ceauşescu, despre ciobanii din Poiana Sibiului se spunea că sunt cei mai bogaţi oameni din România. Comuna a scăpat de colectivizare iar ciobanii au prosperat feriţi de privirile indiscrete.
Printre obiectivele de vizitat, de mentionat: Biserica ortodoxa din lemn cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” (Biserica din Deal), Biserica din Vadu, Muzeul satesc cu profil etnografic pastoral, a fost organizat în sediul Caminului Cultural în 1958, având la baza colectia etnografica a învatatorului Ioan Georgescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu